Pszichológiai támogatás

A rákbetegség nagy lelki megterhelés a beteg és a családja számára. Alapítványunk a betegek gyógyulását, rehabilitációját, a gyógyíthatatlan betegek segítését és a gyászoló hozzátartozók támogatását együtt megvalósító, lépcsőzetes elven működő programot hozott létre. Pszicho-onkológiai szolgálatunkon képzett munkatársaink és önkéntesek segítenek a szorongás oldásában, a lelki terhek enyhítésében.

Pszichológiai támogatás

Test és lélek minden ember, és a mi munkánk magában foglalja azt, hogy mindkettőre odafigyelünk, a testet és a lelket egyaránt ellátásban részesítjük.
Dr. Biró Eszterpszichológus

Munkatársaink pszichológiai támogatást nyújtanak az egész betegségfolyamatban, különösen a betegséggel való szembesülés időszakában a krízis feldolgozásában, a különleges élethelyzet átgondolásában, az érzelmi terhek elviselését lehetővé tevő belső erőforrások feltárásában. A gyógyító kezelések lezárulása után segítenek az ilyenkor fellépő tünetek, a szorongás, a depresszió, az alvászavar enyhítésében. A családtagok számára is nagyon fontos a várható veszteség kezelése, illetve a segítségnyújtás a gyász feldolgozásában.

Történeteink

További történeteink

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Dr. Biró Eszter, pszichológus
Tel.: +36 1 250 55 13 (hétfő-szerda-péntek)
Email: eszter.biro@hospicehaz.hu
Cím: 1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.

Kérjük, hogy a felesleges várakozás elkerülése végett egyeztessen időpontot munkatársunkkal!

Hogyan tudunk segíteni?

Míg a pszicho-onkológiai szolgálat a pszichoterápia és tanácsadás egyéni módszereit alkalmazza, addig a normál gyászfolyamattal küzdő hozzátartozók számára csoportos, tematikus gyászfeldolgozó csoportokat indítunk minden ősszel.

A csoport segíthet a veszteséggel járó magány és fájdalom megélésében és enyhítésében, mivel lehetőséget ad az érzelmek, gondolatok kifejezésére és megosztására. A közösség támogatása és megtartó ereje képes biztonságot adni az élet legnehezebb időszakában és emlékeztet arra, hogy nem vagyunk egyedül.

Top