Otthonápolás

Munkatársaink a családorvossal szorosan együttműködve betegek otthonában térítésmentesen, szakszerű ápolással, a fájdalom és egyéb kínzó tünetek enyhítésével, lelki támogatással segítenek azért, hogy a család az utolsó percekig együtt lehessen. Az otthon nyújtotta biztonsághoz a családok számára térítésmentesen kölcsönözzük a szükséges gyógyászati segédeszközöket is.

Otthonápolás

Komplex, nagyon emberi, nem csak orvosi szolgálat, sokkal több annál, nagyon közeli kapcsolat. Nemcsak ápolást, biztonságot, bátorítást nyújtanak a betegnek és a családtagoknak, megtanítanak mindenre, amitől félünk, amiben nincs gyakorlatunk.
Ilonahozzátartozó

A hospice gondozás során a betegek az otthonukban részesülhetnek olyan ellátásokban, melyeket egyébként hagyományosan a kórházban kapnának meg (gyógyszerbeállítás, katéterezés, seb és decubitus kezelés, folyadékpótló infúzió, gyógytorna). Az ellátás a jól beállított tüneti terápiával indul, vagyis odafigyelve a fájdalomcsillapításra (ahol alapelv, hogy a megfelelő fájdalomcsillapító gyógyszert megfelelő módon és mennyiségben, megelőző céllal kell alkalmazni), a hányás, hányinger, gyengeség, étvágytalanság és az egyéb tünetek megszüntetésére. A tüneti kezelés beállítását mindig rugalmasan, egyénre szabottan végezzük, a kezelésekkel igyekszünk a betegekre a legkevesebb terhet róni.

Kinek segít az otthoni hospice ellátás?

Olyan daganatos betegségben szenvedők vehetik igénybe az ellátást, akik aktív onkológiai kezelésben már nem részesülnek, és kórház helyett szeretnének otthonukban maradni. A hospice ellátás kiterjed a családtagok támogatására is.

A következő tevékenységet végzik munkatársaink:

  • orvos: fájdalomcsillapítás, és egyéb tünetek csökkentése
  • ápoló: a beteg szakszerű ápolása, szeretetteljes gondozása
  • pszichológus: a beteg és a család lelki támogatása
  • gyógytornász: mozgatás, passzív és aktív torna, nyiroködéma kezelés

Szükség esetén önkéntes, lelkész, szociális munkás, dietetikus segítsége is igénybe vehető.

Történeteink

További történeteink

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Kalló Barbara, koordinátor
Tel.: +36 1 250 5513
E-mail: barbara.kallo@hospicehaz.hu
Cím: 1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.

Kérjük, hogy a felesleges várakozás elkerülése végett egyeztessen időpontot munkatársainkkal!

Az otthoni hospice ellátás feltételei:

  • daganatos betegségben szenvedő, gyógyító kezelésben már nem részesülő betegeknek tudunk segíteni.
  • felügyeletet sajnos nem tudunk vállalni, ezért az ellátás feltétele, hogy a beteg gondozásában a család folyamatosan részt vegyen. Egyedül élőket sajnos nem tudunk otthonukban ápolni.
  • a főváros alábbi kerületeiben tudunk otthoni hospice ellátást nyújtani: I., II., III., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII., XIV., XX., XXI.

Az alapítvány az otthoni tartózkodást lehetővé tevő gyógyászati segédeszközök kölcsönzésére igény esetén lehetőséget biztosít.

A többi terület hospice ellátóit a következő linken találja meg:

http://www.hospice.hu/hospice-ok/

Hogyan vehető igénybe az ellátás?

A beteg, a családtag, a beteg kezelőorvosa, családorvosa kezdeményezheti az ellátást. Munkatársaink az írásbeli megállapodás után meglátogatják a beteget otthonában és a tüneteknek, szükségletnek megfelelő, magas szintű, humánus ellátást biztosítanak.

Mennyibe kerül ez a betegnek?

A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes.

Top