Oktató kisfilmek

Alapítványunk szakemberei 26 éve végeznek otthonápolási tevékenységet. Az ez idő alatt felhalmozott tudást szeretnénk átadni az érintett családoknak, hozzátartozóknak, rendszerező, egyszerű, de a legfontosabb információkat összefoglaló ismeretterjesztő kisfilmek segítségével. Hasznos és nélkülözhetetlen tanácsokkal igyekszünk segíteni azokat, akik vállalják hozzátartozóik otthoni ápolását. Ehhez hasonló összeállítás laikusok számára még nem készült Magyarországon.

Otthonápolási oktató kisfilmek

Testi higiéna (fürdetés, tisztába tevés)

Beteg mozgatása az ágy vége felé

Beteg felültetése az ágyban

Együttműködő beteg oldalra fordítása

Beteg kiültetése és felállítása

Beteg mozgatása az ágyban, ha segítő is van

Beteg hajápolása, fésülése

Beteg hajmosása ágyban

Beteg borotválása ágyban

Kéz- és lábköröm ápolás

Egy 2011-ben végzett Tárki felmérés szerint, a társadalom 68%-a otthonában szeretne meghalni. Ez a tény is alátámasztja, hogy egyre fontosabbá vált a daganatos betegek otthoni ápolása. A hospice-palliatív ellátás hatékony fájdalomcsillapítást, szeretetteljes gondoskodást és méltóságteljes életvégi állapot biztosítását jelenti.

Régen, amíg generációk éltek együtt, természetes volt, hogy a családtagok tudták, miként kell kezelni beteg hozzátartozójukat, és átélték a szülők, nagyszülők elvesztését. A generációk különélésével, a kórházi rendszer elterjedésével az otthoni haldoklás, a halál „elvesztette természetes voltát”, tabutémává vált.

Egy egyedülálló kezdeményezést bocsátunk útjára. Alapítványunk szakemberei több mint 26 éve végeznek otthonápolási tevékenységet. Ezt a felhalmozott tudást szeretnénk most átadni az érintett családoknak, hozzátartozóknak.

Ezekkel a pár perces kisfilmekkel nemcsak a gyógyíthatatlan daganatos betegek, hanem bármely más ok miatt (pl. műtét, betegség utáni lábadozás) otthonápolásra szorulók ápolását szeretnénk megkönnyíteni. Szakképzett orvosaink, ápolóink és a betegellátásban régóta tevékenykedő önkénteseink vettek részt a filmek készítésében.

Adhat vonal

Segítségnyújtás13600/83

Hívja a 13600/83as számot vagy küldje el a 83-as kódot sms-ben a 13600-as számra! Minden hívása és üzenete 500 Ft támogatást nyújt a gyógyíthatatlan rákbetegek ellátásához.

Top