Oktatás

Alapítványunk már megalakulásakor célul tűzte ki a hospice filozófia, szellemiség és tevékenység minél szélesebb körben való megismertetéséhez szükséges oktatási, szemléletformáló és ismeretterjesztő feladatokat is. Fontos célunk a súlyos betegségben szenvedők és a betegekkel együtt élő családtagok számára történő információnyújtás, a hospice szakemberek kiképzése, valamint az egészségügy egyre nagyobb területeit érintő minőségi szemléletváltás.

Oktatás

A súlyos beteget körülölelő csend, a hárítást tükröző kommunikációs űr magányra kárhoztatja a beteget, nehezen feldolgozható problémákra a hozzátartozót. Szeretnénk elérni, hogy a közvélemény figyelme forduljon a betegek és az őket ápolók problémái felé, valamint hogy a fájdalommentességhez, jó tüneti kezeléshez és az otthoni ápoláshoz való jog nyilvánvaló és érvényesíthető legyen. Célunk a szemléletformáláson túl a súlyos betegségben szenvedők, a betegekkel együtt élő családok számára történő segítség- és információ nyújtás, hospice szakemberek kiképzése, valamint az egészségügy egyre nagyobb területeit érintő minőségi szemléletváltás.

Palliatív terápiával és hospice alapokkal foglalkozó képzéseinkre a multidiszciplináris hospice teamben megtalálható valamennyi szakterületről fogadunk jelentkezőket. Szívesen tartunk szervezett oktatást nővér, orvos, gyógytornász, pszichológus, szociális munkás, teológus és egyéb szakember csoportok részére, lehetőséget biztosítunk a Budapest Hospice Ház meglátogatására. Várjuk a terepgyakorlatukhoz fogadó intézményt választó egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezését. Önkéntes segítők és érdeklődő laikusok részére szervezett programjainkra szintén szeretettel hívjuk Önöket!

Önkénteseink történetei

Önkénteseink további történetei

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Sándor Brigitta, szociális munkás
Tel.: +36 1 250 5513+36 70 329 42 62
E-mail: brigitta.sandor@hospicehaz.hu

Tarjányi Edit, koordinátor
Tel.: +36 70 322 18 07
E-mail: edit.tarjanyi@hospicehaz.hu

Top