Külföldi szakirodalom

Külföldön már az 1960-as években fejlődésnek indult a tanatológia, a halál tudománya, amely olyan tabukérdéseket kezdett feszegetni, mint a halál a haldoklás, a gyász és a fájdalom. Ezek a szakirodalmak útmutatásul szolgálnak, s mind jobban hozzásegítenek ahhoz, hogy megértsük az elmúlás, a veszteségek és a betegségek folyamatát.

Nemzetközi kitekintés

Ha nyomon szeretné követni a hospice-pallitív gondozás híreit, akkor olvassa minden héten a Media Watch című összefoglalót.

A Media Watch gazdag információt nyújt az életvégi gondozás kérdéseiről, és hetente olvasható új száma az International Palliative Care Resource Center honlapján, a következő linken:
http://www.ipcrc.net/archive-global-palliative-care-news.php

A Media Watch-ot Barry R. Ashpole szerkeszti, és állítja össze. Barry R. Ashpole 1985 óta dlgozik az életvégi ellátás területén, egészségügyi szakembereket oktat az életvégi ellátás tudnivalóira Kanadában, Ontario-ban. Kurzusainak fő témái: kommunikáció, informált döntéshozatal, etikai és jogi kérdések, a palliatív ellátás pszicho-szociális aspektusai, haldoklás és gyász. Barry R. Ashpole életrajza ezen a linken olvasható:
http://www.ipcrc.net/barry-r-ashpole.php

Hogyan segítene minket?

ÖnkéntesTámogatóNárcisz program


Top