Közösségi szolgálat

Alapítványunk fontosnak tartja a fiatal korosztály megszólítását és bevonását is a hospice tevékenységbe, hogy saját életkoruknak és érettségüknek megfelelően szerezhessenek ismereteket a törődés, szolidaritás jelentőségéről. Hisszük, hogy a szociális érzékenység, az önkéntesség sokat hozzátesz a személyiség fejlődéséhez, épp ezért biztosítjuk a lehetőséget a gimnáziumi tanulók számára, hogy az iskolai közösségi szolgálatot nálunk végezhessék.

Közösségi szolgálat

A hospice mozgalom a szociális kompetenciák igazi „gyakorlóterepe”: filozófiájának megismerése fejleszti a kommunikációs és együttélési képességeket, segíti az empátia erősödését, toleránsabbá tesz, alakítja a gondoskodás, a felelősségvállalás igényét, és képessé tesz a másokért való gondoskodásra. Így termékeny gondolati hátteret teremt a szociális
kompetencia fejlesztéséhez.

Iskolai programunk és önkéntes programjaink célja is az, hogy erősítsük a súlyos betegekkel való együttérzést és a segítő attitűdöt, növeljük az önkéntes munka és a jótékonyság értékét és neveljük tudatosan szolidaritásra a gyerekeket.

A felelős felnőtté válásban segít a gimnazisták részére szervezett iskolai közösségi szolgálat. Alapítványunk ezért szívesen fogadja a jelentkező hallgatókat elsősorban a betegek ellátását segítő szolgálatra, nem a közvetlen betegek melletti feladatokra.

Többek között a hozzánk érkező diákoknak lehetőségük van bekapcsolódni szemléletformáló programjainkba, akár az előkészületi teendőkben, akár a helyszíni lebonyolításokban. Óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló rendezvényeinken segíthetik szervezői munkánkat, a gyermekek koordinálását. A főváros kiemelt futóversenyein erősíthetik jótékony futókörünkhöz tartozó szurkolói táborunk csapatát.

A Budapest Hospice Ház fenntartásában kerti és egyéb kisegítő munkák vállalásával segíthetik betegeink és családtagjaik nyugodt, szép környezetben való ellátását. Szeretettel várjuk az érdeklődőket, jelentkezőket!

Önkénteseink történetei

További történeteink

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Madocsai Dániel, projektvezető
Tel.: +36 70 267 4848
E-mail: daniel.madocsai@hospicehaz.hu

Hogyan segítene minket?

ÖnkéntesTámogatóNárcisz program


Top