Iskolai program

Iskolai programunk felépítése a gyermekek számára szemlélteti az élet körforgását is a születéstől az elmúlásig. A tabutémák megtörésén túl cél az is, hogy a gyerekek visszajelzést kapjanak kompetenciájukról és érettségüknek megfelelően szerezzenek ismereteket a törődés, gondoskodás jelentőségéről, és cselekvő szolidaritást vállaljanak társaikért.

Nárcisz Iskola - Nárcisz Óvoda

A Magyar Hospice Alapítvány Nárcisz Iskola/Óvoda programja segíti a gyermekeket abban, hogy felnőttként cselekvő együttérzéssel viszonyuljanak a rászorulókhoz, az elesettekhez, a gyógyíthatatlan betegekhez. Ez alapvető emberi értékeink egyike.

A sárgán virágzó nárcisz szimbolikája segít abban, hogy már gyermekkorban merjünk beszélgetni az életről, örömről, bánatról, a betegségről, az elmúlásról, szeretteink elvesztéséről, a segítségnyújtás szükségességéről.

Hiszünk abban, hogy tudatos szemléletformálással a gyerekeket a betegek, a rászorulók, az idősek iránti együttérzésre nevelhetjük.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek biztonságos, segítő légkörben beszélhessenek veszteségeikről, a betegséggel kapcsolatos szorongásaikról.

A tabutémák megtörésén túl cél az is, hogy visszajelzést kapjanak saját kompetenciájukról és az életkoruknak, érettségüknek megfelelően szerezhessenek ismereteket a gondoskodás, törődés, szolidaritás jelentőségéről.

A program témakörei:

  • Betegségek és veszteségek kezelése
  • Együttélési képességek fejlesztése
  • Felelősségvállalás
  • Másokról való gondoskodás
  • Szociális kompetencia fejlesztés

CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGEK:

Szándéknyilatkozat letölthető innen.
A programban részt vevő aktív és lelkes intézményeket Nárcisz Iskola/Nárcisz Óvoda címmel tüntetjük ki.

Várjuk az iskolák, óvodák jelentkezését!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Madocsai Dániel, projektvezető
Telefon: +36 70 267 4848
E-mail: daniel.madocsai@hospicehaz.hu

Top